20160612_185632000_iOS

Deze appel kwarkcake is een verantwoorde snack die je makkelijk overal mee naartoe kan nemen! Daarnaast is hij ook ideaal als je net even te weinig tijd hebt voor een uitgebreid ontbijt. Ideaal voor drukke mensen die veel on-the-go eten.Wat heb je nodig?

  • 250 gram boekweitmeel
  • 300 gram Optimel kwark appel-kaneel
  • 1 ei
  • 80 ml elk
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 appel
  • Een handje studentenhaver
  • Honing/zoetstof naar smaak
  • Kaneel

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 220 graden. Meng het boekweitmeel, de optimel, het ei, de melk en het bakpoeder in een blender of in een keukenmachine. Breng het mengsel op smaak met de honing of zoetstof en de kaneel. Mix dit nogmaals kort. Snijd de appel in stukjes en roer deze door het mengsel. Roer ook het handje studentenhaver door het mengsel.  Bekleed een cakevorm met bakpapier en stort het mengsel erin. Plaats de cakevorm voor ongeveer 40 min in de oven.

Eén stuk appelcake bevat 115 kcal, waarvan:

  • 1 gram vet
  • 20 gram koolhydraten
  • 5 gram eiwit

Smakelijk!