Ken je dat gevoel dat je rond een uur of 3/4 trek krijgt in een kopje koffie of thee met wat lekkers? Wij in ieder geval wel! Ook kennen we het gevoel dat je na één koekje trek hebt in een tweede, en een derde… Gelukkig hebben wij voor jou een recept van een heerlijk gezond tussendoortje, die je trek ook daadwerkelijk stilt!
Wat heb je nodig?
- 3 (rijpe) bananen
- 50 gram ontpitte dadels
- 3 eieren
- 100 gram spelt meel
- 50 gram havermout
- 1/2 theelepel bakpoeder
- Iets wat je lekker vindt voor in de cake, bijvoorbeeld chocolade, rood fruit, appel en rozijn en/of ongebrande noten.
- Een cakevorm voor een iets kleinere cake
Hoe maak je het?
- Verwarm je oven voor op 175 graden.
- Meng de bananen met de dadels in je keukenmachine tot een glad beslag. Dit kan ook met een staafmixer.
- Verpulver de havermout in je blender of keukenmachine tot meel.
- Klop in een andere kom de eieren luchtig op en voeg wat zout toe. Meng dit met het de bananenpuree.
- Voeg het spelt- en havermoutmeel toe aan het beslag en roer het goed door.
- Voeg hieraan ook het bakpoeder toe en meng tot een glad beslag.
- Roer tot slot je chocolade, appel en rozijn o.i.d. erdoorheen.
- Giet het mengsel in de cakevorm en zet in de oven. Bak je bananenbrood in 45-50 minuten af.
- Als de bovenkant van de cake te donker wordt, dek dit dan af met bakpapier.
- Check of je bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te prikken. Is deze schoon en droog als je ‘m er uit haalt? Dan is je brood klaar.
- Laat de cake afkoelen op een rooster.
Een plak bananenbrood bevat:
- 139 kcal
- 7 gram vet
- 15 gram koolhydraten
- 3 gram eiwit
Gebaseerd op een bananenbrood met appel, rozijn en ongebrande noten.
Smakelijk eten!