CARLA’S ASPERGESOEP

WhatsApp-Image-20160523

Zoals we waarschijnlijk allemaal wel weten zitten er in groente vrij weinig calorieën. Ik kreeg een recept van Carla en uiteraard hebben we dit geprobeerd, wij houden hem zeker erin en raden jullie aan dit recept ook eens te proberen.

Benodigdheden:

  • 1 kilo asperges
  • ¾ liter bouillon (kalfs-, gevogelte- of groentebouillon)
  • Klein scheutje witte wijn.
  • Zout en peper (naar smaak)

Bereiding:

  • Schil de asperges en snij de kopjes eraf en bewaar deze voor later
  • Kook de onderkanten van de asperges in ca. 15 minuten gaar in de bouillon met een scheutje witte wijn.
  • Controleer of de asperges gaar zijn en schep ze over in een maatbeker.
  • Pureer ze zorgvuldig met een staafmixer.
  • Doe ze terug in de pan en vul aan met de bouillon waarin ze gekookt zijn, mocht het te dik zijn aanvullen met water.
  • Breng de soep opnieuw aan de kook en kook de aspergekopjes er 5 minuten in gaar
  • Voeg, bij voorkeur, vers gemalen peper en zout toe.
  • Eventueel garneren met peterselie en opdienen.

Voedingswaarde:

  • 6 gram vet
  • 10 gram koolhydraten
  • 6 gram eiwit

Eén kom aspergesoep bevat slechts 68 calorieën!

Smakelijk!