Chocoladecake

Dit recept is een absolute topper! Eet ‘m als tussendoortje, als traktatie of zet ‘m aan je bezoek voor. Zolang je niet verteld dat er een paar gekke ingrediënten in zitten zullen hun ervan uit gaan dat deze heerlijke chocoladecake een calorierijke suiker bom is, terwijl dat helemaal niet zo is!

Wat heb je nodig:

  • 260 gram kikkererwten uit blik
  • 2 eieren
  • 50 ml ahornsiroop
  • 5 el melk
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 3 el cacao poeder
  • 200 gram pure chocolade (liefst 70% of meer, maar let op hoe puurder de chocolade hoe minder zoet de cake wordt)

Hoe maak je het:

Bekleed een cakevorm met bakpapier. Verwarm de oven voor op 180 graden. Spoel de kikkererwten af in een vergiet en laat ze uitlekken. Doe ze erna samen met de eieren, siroop, melk, het bakpoeder en de cacao in de blender. Mix het mengsel tot een romige massa. Stort het mengsel in een kom. Smelt daarna de chocolade in een klein pannetje of magnetron en roer dit door het beslag. Stort het beslag in de cakevorm en plaats deze ca 35 min in de oven. Laat de cake daarna afkoelen en eet ‘m niet in één keer op.

 

Een plak cake bevat 150 kcal, waarvan:

  • 8 gram vet
  • 13 gram koolhydraten
  • 5.5 gram eiwit

 

En natuurlijk geen geraffineerde suikers, smaak, geur of kleurstoffen. 

Smakelijk!