Skip to main content

CRUNCHY GRANOLA

By 20/02/2024juni 19th, 2024Uncategorized

AqBZmOdezciaV_UtZsLgDeGqtbwB44yT6eL4Pf_80bmw

Eet u ook graag kwark of yoghurt maar bent u toe aan een crunchy bite? Probeer dan eens deze granola.Cruesli of muesli vanuit de supermarkt bevatten vaak veel toegevoegde suikers. Deze granola is een voedzame en gezond alternatief. En daarnaast ook nog eens heel lekker ;).

Wat heb je nodig?

  • 250 gram glutenvrije havervlokken
  • 60 gram kokosolie
  • 250 gram studentenhaver
  • 3 eetlepels gebroken lijnzaad
  • 50 gram geraspte kokos
  • 1 eetlepel kaneel
  • snuf zout
  • 3 eetlepels ahornsiroop (als je dit niet hebt honing)
  • Een bakplaat en bakpapier

Hoe maak je het?

Verwarm de oven op 180 graden. Neem het zakje studenthaver en scheidt de noten van de rozijnen. Hak met een hakmachine de noten in grove stukken. Meng de noten met de havervlokken in een grote kom. Smelt de kokosolie in een klein pannetje en meng hier de ahornsiroop doorheen. Giet het mengsel over de havervlokken en noten en roer dit goed door elkaar. Voeg een snuf zout en een eetlepel kaneel toe, roer nogmaals. Zorg dat alles met het mengsel bedekt wordt. Leg een velletje bakpapier over de bakplaat en verspreidt hierover de inhoud van de kom. Plaats de bakplaat voor circa 20 minuten in de oven. Let wel goed op, het kan hard gaan. Wanneer je granola klaar is neem je deze uit de oven en laat je deze afkoelen. Daarna voeg je de rozijnen, het lijnzaad en de geraspte kokos toe. In een weckpot of afgesloten bakje kun je de granola lang bewaren zonder dat deze minder crunchy wordt.

Wanneer je niet van noten houd kun je deze vervangen door gedroogd fruit. Doe deze wel pas erdoorheen wanneer de havervlokken in de oven zijn geweest.

Smakelijk eten!

fapfans.net https://www.xxxdoc.monster