FRITTATA MET GROENE ASPERGES EN SPINAZIE

Frittata_met_groene_asperges-1200x932

Wist je dat Frittata oorspronkelijk een Italiaans gerecht is? Vroeger maakte ze een frittata van overblijfselen zoals pasta en groenten. Vaak arme mensen maakte dit gerecht. Tegenwoordig wordt de frittata veel gemaakt door iedereen. We mengen groenten met eieren, zodat er in de oven een heerlijk gerecht tevoorschijn komt. Dit keer met de groene rakkers, credits voor Ellis van healttastic.nl

Voor 2 personen:

  • 1 prei
  • 2 stengels bosui
  • 1 hand spinazie
  • 10 groene asperges
  • 8 eieren
  • 2 el fijn gesneden peterselie
  • 50 gr feta
  • 1 teen knoflook
  • 100 gr Quinoa
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • Garnering: Parmezaanse kaas

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bereid de Quinoa volgens de verpakking.

Snijd de prei en bosui in dunne reepjes en de knoflook fijn. Warm 1 el olijfolie op in een hapjespan en bak de prei, bosui en knoflook voor 3 min. Snijd de kontjes van de asperges en voeg ze toe aan het preimengsel. Laat dit 5 minuten bakken op laag vuur.

Neem een grote kom of maatbeker. Kluts hier de eieren in. Voeg de fijngesneden peterselie (houd een klein beetje apart voor de garnering), handje spinazie en in blokjes gesneden feta toe. Voeg ook de Quinoa toe en breng alles op smaak. Roer goed door.

Neem een ovenvaste schaal en smeer deze in met olijfolie. Leg hier eerst de asperges met preimengsel in. Schut hier het eiermengsel overheen en verdeel de ingrediënten goed.

Zet de schaal voor 15 minuten in de oven. Check na 15 minuten of de eieren gaar zijn, zo niet, dan verleng je de oventijd met 5 minuten.

Garneer met een beetje Parmezaanse kaas en peterselie.

 

Smakelijk!

 

Bron: healttastic.nl